Therapie

Infrarood therapie

Met de infrarood therapie warmtelamp kunnen de spieren en gewrichten maximaal ontspannen. Infrarood licht wordt uitgestraald op een golflengte van 700 tot meer dan 3000 nm en valt in de klassen IR-A.  Korte infraroodgolven (IR-A) dringen het diepst door in de huid.  Deze klinisch bewezen technologie helpt uw spieren herstellen en vermindert gewrichtspijn.

De infraroodlamp is een therapeutisch apparaat voor plaatselijke warmte. De volgende therapeutische toepassingen zijn mogelijk:

 • Behandeling van incidentele of chronische spierpijn, stijve spieren en stijve gewrichten.
 • Behandeling van pijn in de onderrug.
 • Behandeling van pijn als gevolg van reumatische aandoeningen (niet tijdens een ontstekingsfase)
 • Behandeling voor spierontspanning
 • Voorbereiding voor een massage
 • Voorbereiding voor een cosmetische behandeling
 • Dit apparaat is bedoeld voor gebruik binnenshuis door volwassenen met acute of chronische spier- of gewrichtspijn.

Een behandeling met infrarood licht heeft een helende werking bij o.a. spierpijn, gewrichtspijn of verkoudheidssymptomen. Daarnaast stimuleert infrarood licht de bloedsomloop en verlicht het bepaalde pijnklachten. Het is dus een zeer nuttige aanvulling wanneer u uw lichaam bij bovenstaande klachten graag wilt ontlasten.

Een behandeling van 15 minuten is ruimschoots voldoende en is dan ook de maximaal instelbare tijd van de automatische timer. De lamp is eenvoudig op het te behandelen lichaamsdeel te richten dankzij de draaibare voet voor comfortabel gebruik. Het intensieve licht dringt door in de bovenste huidlagen en wordt door het lichaam omgezet in effectieve warmte, welke de doorbloeding stimuleert.

Daarnaast wordt ook de stofwisseling gestimuleerd, waardoor het afweersysteem versterkt wordt en het genezingsproces versneld. De infraroodlamp kan ook gebruikt worden voor cosmetische behandelingen, bijvoorbeeld bij een onzuivere huid. Het infrarode licht verwijdt de poriën, zodat crèmes en andere cosmetische producten beter en sneller door de huid worden opgenomen.

De warmte moduleert de zenuwsignalen naar de hersenen en vermindert zo pijn. Warmte stimuleert ook de plaatselijke doorbloeding en verwijdt de bloedvaten, waardoor de stoffen die nodig zijn om lichaamsweefsels te herstellen en voeden, sneller worden getransporteerd. Bovendien versnelt de warmte die door infrarood licht wordt gegenereerd het stofwisselingsproces en de verwijdering van afvalstoffen uit het lichaam. Warmte maakt weefsel soepeler, waardoor stijfheid afneemt en gewrichten flexibeler worden. De voordelen die worden beschreven, kunnen pijn als gevolg van spieren gewrichtsproblemen verlichten.

Contra-indicaties

 • Gebruik het apparaat niet zonder eerst uw arts te raadplegen indien u aan een ernstige ziekte lijdt, zoals een hartaandoening, een acute zwelling of ontsteking, trombose, bloedstollingsziekte, bijniersuppressie, systemische lupus erythematosus of een kwaadaardige ziekte. Of indien u oedeem, ernstige diabetes hebt. Raadpleeg bij twijfel uw arts.
 • Gebruik het apparaat niet indien u lijdt aan een aandoening die verband houdt met demyelinisatie van de zenuwen, zoals carpaaltunnelsyndroom, multiple sclerose en ulnaris neuropathie. Raadpleeg bij twijfel uw arts.
 • Gebruik het apparaat niet indien u een elektrisch implantaat hebt, met name als dit zich in de buurt van het behandelgebied bevindt. Raadpleeg bij twijfel uw arts.
 • Indien u zwanger bent, gebruik het apparaat dan niet om gebieden dicht bij uw buik te behandelen, om oververhitting van dit gebied te voorkomen. Raadpleeg bij twijfel uw arts.
 • Gebruik het apparaat niet op de beschadigde of geïrriteerde huid en gebruik het niet op wonden. Raadpleeg bij twijfel uw arts.
 • Gebruik het apparaat niet om gebieden te behandelen waarop u onlangs een middel tegen huidirritatie hebt aangebracht (crèmes of zalven die bijv. menthol bevatten), aangezien dit een milde ontstekingsreactie kan veroorzaken.
 • Gebruik het apparaat niet als u last hebt van een slechte thermoregulatie of verminderde circulatie

Infraroodlamp, sessie los te bestellen per 15min/15 euro via menu stresscounseling

terug naar boven

Soundhealing meditatie / klank therapie 

Soundhealing klanken hebben de kracht om door elke vorm van energiebarrière te breken, vandaar de kracht van ‘klank’ als genezing van zowel fysieke als emotionele blokkades. Klanktrillingen werken losmakend en opnieuw ordenend. In het lichaam trilt elke cel, elk weefsel, elk orgaan op haar eigen vibratie. Krachtige geluidstrillingen kunnen onzuivere frequenties balanceren. Die trillingen heten ook wel binaural beats. Er worden dan twee tonen afgespeeld die maar een paar hertz (tonen) van elkaar verschillen. In elk oor hoor je vervolgens een andere toon. Het luisteren met een hoofdtelefoon op naar deze frequenties kan helpen kalmte te creëren en de fysieke en mentale heling te versnellen. Soundhealing is ideaal om te combineren met stresscounseling en in arrangementen tijdens bodypakkingen.

Soundhealing, sessie los te bestellen per 20min/15 euro via menu stresscounseling

terug naar boven

Aromatherapie 

Aromatherapie is een holistische behandelwijze waarbij essentiële oliën ingezet worden voor het bevorderen van het welzijn, zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Steeds meer mensen ontdekken de helende kracht van aromatherapie. Laat je leiden door de heerlijke aroma’s en maak kennis met wat aromatherapie voor jou lichaam en geest kan doen. Ontdek onder meer de ontspannende werking of krijg juist extra energie.

Ik gebruik essentiële oliën  van Lakshmi, die een helende werking hebben op de luchtwegen, spieren, gewrichten en emoties via verstuiving en zijn ook zeker geschikt om te combineren met stresscounseling.

Aromatherapie diffuser, sessie los te bestellen per 15min/15 euro via menu stresscounseling

terug naar boven
Maak zelf online uw afspraak via onderstaande button voor elke gewenste behandeling.    

 

U kunt bij Rina’s Beauty & Massage Therapy op Maat alleen terecht op afspraak. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen. U kunt uw afspraak gemakkelijk online maken. In mijn online agenda ziet u de beschikbare tijden en kiest u welk moment ook voor u goed uitkomt.

Let op maak je een afspraak binnen 24 uur stuur mij dan ook een sms of whatsapp van uw last-minute boeking! Prijzen zijn incl. btw en per 1 januari 2017. Kunt u om welke reden dan ook niet komen op een afspraak? Meld het dan zo spoedig mogelijk. Betalingen gaan contant of vooraf per bank. Een pinapparaat is helaas niet aanwezig.

U kunt uw afspraak kosteloos annuleren tot 24 uur voor aanvang van de afspraak. Annuleert u de afspraak op dezelfde dag dan zijn wij genoodzaakt 50% van de behandelprijs in rekening te brengen. Bij niet annuleren, dus “no show” moeten wij helaas het gehele bedrag in rekening brengen.

terug naar boven
Massage Assendelft, Massage Krommenie, Massage Wormerveer, Massage Zaandam, Massage Zaanstad
terug naar boven

NJoy Your Nails & Beauty