Tarieven Stresscounseling

Stresscounseling

Als therapeutisch behandelaar combineer ik vaak stresscounseling met therapeutische massage en/of voetreflexologie, maar een persoonlijk gesprek ter voorkoming en/of verwerking van stress kan ook los geboekt worden. Denk aan op locatie in mijn praktijk, op locatie bij u thuis, telefonisch, middels video-call of tijdens een wandeling. In mijn praktijk combineer ik counseling vaak ook op maat met uw klachten, door ook andere therapieën zoals infraroodtherapie, aromatherapie en soundhealing klanktherapie in te zetten. Meer informatie over deze therapieën vind u hier 

Ervaart u stress klachten? Bent u overspannen? Dreigt u in een burn-out te geraken of zit je er al middenin? Dan sta ik tot uw beschikking om u te begeleiden met de verwerking van uw stressklachten. Een stressor kan veroorzaakt worden door privé of werk gerelateerde problemen, welke tot stressrespons als reactie kan leiden tot negatieve gevolgen voor de gezondheid.

Het sympatisch zenuwstelsel zorgt bijna onmiddellijk voor de ‘vecht- of vluchtreactie’, die ons lichaam klaarstoomt voor actie. Je spijsvertering vertraagd en pompt tijdens stress meer bloed naar je spieren die veel energie nodig hebben, waardoor je maagklachten en misselijkheid kan ervaren. De spierspanning verhoogt en ook de bloeddruk en hartslag gaan omhoog, waardoor je je hart voelt bonzen in je borstkas. Het bloed wordt onttrokken aan onze organen en naar de spieren gestuurd. Het lichaam begint te zweten, zodat het lichaam na explosieve actie weer afkoelt. Na enkele minuten treedt een twee systeem in werking. De hypofyse in ons brein geeft onze nieren de opdracht om cortisol te produceren, welke de bloedsuikerspiegel laat stijgen en de stofwisseling een tandje laat bijzetten. Daardoor komt er meer energie vrij om met de stressvolle situatie om te gaan. Dit stelt ons in staat om in nood adequaat te handelen.

Worden deze systemen te vaak geactiveerd door chronische stress dan heeft dit nadelige gevolgen voor ons lichaam en ons immuunsysteem. Is het cortisolniveau chronisch verhoogt, dan beknibbelt het lichaam op het onderhoud aan het immuunsysteem, waardoor we op den duur kwetsbaarder zijn voor ziektes. Het beschadigt de hippocampus, een hersengebied dat belangrijk is voor leren, onthouden en navigeren, maar ook functioneert als uitknop voor stress. Acute stress leidt tot een overgevoelige amygdala in de prefrontale cortex, een hersengebied dat continue een oogje in het zeil houdt voor gevaar, waardoor je overal dreiging in ziet. Daarnaast kunnen chronisch verhoogde hartslag en bloeddruk schadelijk zijn voor hart en bloedvaten.

Kortdurende (tijdelijke) stress is niet zo erg dat ervaren we allemaal wel eens, maar langdurige (chronische) stress wil je voorkomen voor een goede gezondheid. Het effect van stress op lichaam en brein hangt sterk af van hoe we met stress omgaan, onze coping strategie. Dus voel je je opgejaagd of heb je last van teveel spanning of klachten die symptomen zijn van te veel stress? Dan kan ik je helpen om er beter mee om te gaan en met jou samen te ontdekken wat je daar tegen kan doen. We gaan samen op zoek naar wat het is dat jou stress bezorgt, wat jou juist energie geeft en wat juist energie kost. We gaan jou leven zo inrichten dat er sprake is van minder stress en ik ga je ondersteunen met het verminderen en oplossen ervan.

Zorg naast een actieve aanpak in je coping strategie, naar steun bij mij als stresscounselor maar ook bij vrienden, familie of collega’s. Sociale steun leidt zowel tot een lager cortisolniveau als tot minder angst. Dat stress beschermende effect van sociale steun is waarschijnlijk het gevolg van een verhoogde afgifte van het hormoon oxytocine. Zoals The Beatles al zongen: “I get by with a little help from my friends”  Wees dus vriendelijk voor jezelf en vind meer innerlijke rust. Durf hierbij om hulp te vragen.

Tarieven:

Stresscounseling praktijk, 60 min € 50,-
Stresscounseling telefonisch, 60 min € 55,-
Stresscounseling video-call, 60 min € 55,-
Stresscounseling/wandelcoaching, 60 min € 65,-

5x Stresscounseling praktijk, 5x 60 min € 200,-
5x Stresscounseling telefonisch, 5x 60 min € 220,-
5x Stresscounseling video-call, 5x 60 min € 220,-
5x Stresscounseling/wandelcoaching,5x 60 min € 260,-

10x Stresscounseling praktijk, 10x 60 min € 450,-
10x Stresscounseling telefonisch, 10x 60 min € 495,-
10x Stresscounseling video-call, 10x 60 min € 495,-
10x Stresscounseling/wandelcoaching,10x 60 min € 585,-

Stresscounseling/aromadifuser/soundhealing/infrarood,80 min € 67,50

Ook los te boeken via menu stresscounseling: 
Aromatherapie diffuser, sessie los te bestellen per 15min/10 euro
Infraroodlamp, sessie los te bestellen per 15min/10 euro
Soundhealing, sessie los te bestellen per 20min/15 euro
Actie – tarieven tijdens Corona Lockdown:
Stresscounseling actie tijdens lockdown, telefonisch of video-call, 60 min € 15,-
Stresscounseling/wandelcoaching actie tijdens lockdown, 60 min € 30,-

EEN AFSPRAAK MAKEN

Stuur een mail: Rinas.BMTM@gmail.com, whatsapp: 06-11314246. Wij vragen je voor- en achternaam, telefoonnummer en emailadres om de afspraak te bevestigen. Wij zijn op verschillende tijden beschikbaar, zowel overdag als in de avond en zelfs in het weekend.

Alles wat er besproken wordt, blijft onder ons en zal niet aan derden worden meegedeeld. Mocht ik jou niet kunnen helpen met een luisterend oor en met mijn persoonlijke aandacht, dan verwijs ik je graag door naar je huisarts, zodat een meer geschiktere hulpvraag voor jou kan worden uitgezet.

Zelf een afspraak inplannen in de online agenda

Voor het zelf inplannen van een afspraak voor een massage, stresscounseling of beauty behandeling, of het bestellen van een cadeaubon, klikt u op onderstaande link:

U kunt uw afspraak gemakkelijk online maken. In mijn online agenda ziet u de beschikbare tijden en kiest u welk moment ook voor u goed uitkomt. U kunt bij Rina’s Beauty & Massage Therapy op Maat alleen terecht op afspraak. Het is niet mogelijk om zonder afspraak langs te komen.

NJoy Your Nails & Beauty