Aromatherapie

Aromatherapie massage

Aromatherapie is een holistische behandelwijze waarbij essentiële oliën ingezet worden voor het bevorderen van het welzijn, zowel op lichamelijk als geestelijk niveau. Steeds meer mensen ontdekken de helende kracht van aromatherapie. Laat je leiden door de heerlijke aroma’s en maak kennis met wat aromatherapie voor jou lichaam en geest kan doen. Ontdek onder meer de ontspannende werking of krijg juist extra energie.

Ik gebruik de therapeutische, essentiële oliën van Young Living en LakShmi, die een helende werking kunnen hebben op de luchtwegen, spieren, gewrichten en emoties via verstuiving en ontspanningsmassage. Samen kiezen we de juiste essentiële oliën die jou lichaam op dat moment het beste kan ondersteunen.

Behalve de ontspanningsmassage kunnen ook andere therapeutische massages gecombineerd worden met aromatherapie. Denk hierbij aan: voetreflexmassage, gezichtsmassage, fibromyssage, manuele lymfedrainage, Indonesische pitjit, hotstonemassage, hydrakussenmassage, zwangerschapsmassage, sportmassage en bindweefselmassage.

Enkele voorbeelden wat aromamassage voor jou lichaam en geest kan doen:

Aromamassage Stress Away:

Stress Away is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten: Copaiba, Lavender, Cedarwood, Ocotea, Lime, Vanille Absolut en als draagolie kokosolie. Het is een heel veelzijdige olie en doet zijn naam zeker eer aan. Hij helpt gevoelens van stress wegnemen! Dus heel goed in te zetten bij stress, angsten, paniek, mentale vermoeidheid etc. Het is een heerlijke rustgevende mix. Wordt ook vaak gebruikt om beter te kunnen slapen.

terug naar boven

Aromamassage Aroma Ease:

Aroma Ease heeft een zachte geur door de mix van verschillende oliën. Heb je teveel hooi op de vork genomen? Aroma Ease helpt je om rust terug te vinden. De oliën in deze blend zijn speciaal uitgekozen op hun verzachtende eigenschappen als de maag- of luchtwegen opspelen door stress. Ook bij misselijkheid door bv reisziekte of griep kan deze olie verlichting bieden en brengt een gezonde energiestroom en vitaliteit teweeg. Door Aroma Ease aan te brengen op het darmgebied, kom je meer in balans. Het opent verstopte luchtwegen en kan je helpen de kriebels in je buik door zenuwen onder controle te krijgen. In AromaEase zit Fennel (venkel) essentiële olie verwerkt. Deze olie wordt afgeraden bij mensen die gevoelig zijn voor epilepsie.

terug naar boven

Aromamassage Citrus Fresh:

Citrus Fresh is een blend van Lemon, Orange, Tangerine, Mandarin, Grapefruit en Spearmint. Het heeft een friszoete geur en ondersteunt door een hoge concentratie d-limoneen het immuunsysteem en de algehele gezondheid en zorgt voor ondersteuning van de lymfewerking. Ook voor kinderen is het een fijne olie om massages mee te geven, vanwege haar kalmerende, rustgevende en ontspannende werking. Daarnaast helpt het het lichaam zichzelf te reinigen. Ook op de huid heeft Citrus Fresh een goede uitwerking, zoals bv voor het versterken van de huid na een zwangerschap en het verminderen van striae. Citrus Fresh helpt bij de afvoer van overtollig vet. Op het emotionele vlak kent Citrus Fresh vele goede uitwerkingen. Door de combinatie van de verkwikkende Spearmint met de opwekkende en rustgevende citrusoliën kanhet een verlagende werking hebben op de aanmaak van cortisol en hiermee op het stressniveau. Het kan angsten en gevoelens van zwaarmoedigheid verminderen. Wanneer je Citrus Fresh hebt aangebracht op de huid, dan mag de huid 24 uur niet aan direct zonlicht of UV-licht blootgesteld worden. Dus niet gaan zonnen nadat je je ingesmeerd hebt!

terug naar boven

Aromamassage Lemon Grass:

De Lemongrass is een enorm veelzijdige olie, die helpt bij allerlei lichaamseigen processen als de spijsvertering, het lymfesysteem, de opname van zuurstof, het ademhalingssysteem en de circulatie. Lemongrass werkt ontstekingsremmend, koortsverlagend en reinigend op zowel fysieke, emotionele als spirituele wijze. Bij pijnen als ontstekingen, reumatische klachten, pijnlijke banden en spieren of bv slijmbeursontsteking kan Lemongrass verlichting bieden. Het verlicht bij zenuwpijnen en carpaal tunnelsyndroom. Bij een beginnende blaasontsteking kan het smeren van Lemongrass zorgen dat deze de kop in wordt gedrukt. Het helpt cholesterol te verlagenen. Het heeft ook cosmetische eigenschappen en helpt als een natuurlijke remedie tegen bv spataderen, cellulitis en wratten. Schimmelnagels of zwemmerseczeem helpt de Lemongrass verminderen. Samen met Idaho Balsam Fir, Copaiba en Peppermint heeft Lemongrass een enorm pijnstillende werking, vooral op problemen in de spieren of botten en ligamenten. Ook bij reumatische klachten of pijnklachten door bv fibromyalgie kan deze combinatie enorme verlichting geven.

terug naar boven

Aromamassage Copaiba:

Copaiba is een krachtige en veelzijdige olie. Deze olie heeft de speciale eigenschap de werking van andere oliën te versterken. Om die reden is hij geweldig om te gebruiken bijvoorbeeld in combinatie met oliën tegen pijn of ontstekingen. Het heeft dezelfde pijn bestrijdende kenmerken als CBD-olie of Canabisolie, in een hogere concentratie. Dus een perfect alternatief hiervoor. Het heeft van zichzelf ook een ontstekingsremmende werking, zowel intern als extern. Zo werkt het bij ademhalingsproblemen als bronchitis, bij huidproblemen als acné of psoriasis, maar ook bijvoorbeeld bij reumatische pijnen. Verder kan Copaiba het urinewegstelsel ook helpen bij bv blaasontsteking, nierproblemen of incontinentie. Copaiba kent van oudsher veel verschillende toepassingen, waarvan velen inmiddels wetenschappelijk zijn onderzocht. Copaiba helpt zwaarmoedigheid te verminderen en spanning, angst en stress tegen te gaan.

terug naar boven

Aromamassage Frankinsence:  

Frankincense is een single olie, dat wil zeggen dat er maar één olie in zit. Het helpt het immuunsysteem te versterken door het verhogen van leukocytenactiviteit. Het kalmeert en centreert; bevat een hoge mate van sesquiterpenes, die stimuleren het deel van de hersenen dat de emoties regelt. Het helpt ook de hypothalamus, hypofyse en pijnappelklier die veel van de belangrijke hormonen in het lichaam produceren. Goed te gebruiken voor/bij: ongerustheid, zwellingen, wratten, stress, schaafwondjes, striae, rimpels, littekens en pigmentvlekken, pijnlijke gewrichten, rugpijn, ademhalingsproblemen, een geïrriteerde droge huid.

terug naar boven

Aromamassage Lavender:

Lavender werkt ontspannend en kalmerend. Het is een adaptogen (reguleert datgene in het lichaam wat op dat moment nodig is). Goed te gebruiken voor/bij: ontspanning, het verlichten van stress, stimulans, voor het uithoudingsvermogen, energie, snijwonden, kneuzingen en huidirritaties, slaapproblemen, bacteriën, verbranding door zon, huiduitslag, eczeem, wondjes, ontstekingen, koortslip.

terug naar boven

Aromamassage Orange:              

Orange is een enorm veelzijdige olie. Hij ruikt heerlijk en heeft veel bijzondere eigenschappen. Citrusoliën in het algemeen hebben stress verlagende eigenschappen door de aanwezigheid van  d-limoneen in de olie. Orange stimuleert een positieve bui. Het heeft een positief effect op het reukcentrum van het brein dat emotionele reacties beïnvloedt. Orange is zowel verkwikkend als kalmerend, waarmee het de ideale geur is om jezelf in de ochtend een positieve boost te geven of in de avond om je weer te laten ontspannen. Het gaat de groei van E. Coli en salmonella bacteriën tegen door de antibacteriële eigenschappen. Orange heeft het vermogen hormonen in balans te brengen. Het heeft het vermogen een verlaagd libodo een boost te geven en bestrijdt PMS-klachten als vermoeidheid, zwaarmoedigheid en pijn. Citrusoliën hebben ook een positief effect op de huid en bevorderen het herstel van de huid. Orange bevordert de spijsvertering en verlicht darmkrampen.

terug naar boven

Aromamassage Lemon:

Lemon is een single olie, dat wil zeggen dat er maar één olie in zit. Het heeft reinigende en zuiverende eigenschappen. Kan gebruikt worden bij een opgeblazen gevoel, futloosheid, onrust, broze nagels en broos haar, infecties, zweertjes in de mond, insectenbeten, hoesten, eelt. Inmasseren in een neerwaartse beweging op je lymfeklieren om vocht af te drijven.

terug naar boven

Aromamassage PanAway:

PanAway olie is een blend van Peppermint, Wintergreen, Helichrysum en Clove. en is een olie die is in te zetten bij o.a. hoofdpijn, spierpijn, groeipijn, verstuiking, reumatische pijn, blessures, ontstekingen in spieren en banden, pijn aan botten en gewrichten. Inmasseren om artrose of artritis pijn te verzachten. Om de werking van PanAway te versterken kun je na het aanbrengen nog een laagje Copaiba aanbrengen.

terug naar boven

 Aromamassage Peppermint:      

Peppermint is een zoete, zeer intensieve essentiële olie die heel goed te gebruiken is bij problemen rond de spijsvertering en de luchtwegen. Bv om concentratie en mentale scherpte te verbeteren, voor een betere spijsvertering, bij verkoudheid, koorts, hoofdpijn, constipatie, maagzuur, buikkrampen, stijfheid, lusteloosheid, pijnlijke gewrichten.

terug naar boven

Aromamassage Purification:      

Purification olie is een blend, die bestaat uit meerdere oliën: Lemongrass, Tea Tree, Rosemary, Myrtle, Lavandin en Citronella en is o.a. te gebruiken voor/bij: het neutraliseren van geuren, insectenbeten, kleine snij- en schaafwonden, wondjes, ondersteuning bij de bloedsomloop, ondersteuning voor gezonde pezen en gewrichten, ondersteuning van het immuunsysteem, infecties, acne, zere keel, vieze luchtjes in huis.

terug naar boven

Aromamassage DiGize:

DiGize is een olie die speciaal is samengesteld om het spijsverteringsstelsel te ondersteunen. Bij een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur, opgezette darmen, prikkelbare darmsyndroom, diverticulitus, koliek en andere darmproblemen werkt de olie ondersteunend. Ook andere problemen zoals Candida kan het aanpakken. En het helpt parasieten die zich hebben gevestigd in het spijsverteringsstelsel aan te pakken. Ook voor kleine kinderen die last hebben van maag- of darmproblemen kan DiGize enorm verlichting brengen. Zoals voor kinderen altijd noodzakelijk dient deze olie voldoende verdund te worden. Onder die voorwaarden mag het worden op het buikje of op het zachte gedeelte van de voetjes bij krampjes.

terug naar boven

Aromamassage Thieves:            

Thieves olie is een blend, dat wil zeggen dat er meerdere oliën in zitten: Clove, Lemon, Cinnamon Bark, Rosemary en Eucalyptus en wordt veelal ingezet voor zijn reinigende en zuiverende eigenschappen en om het feit dat hij het immuunsysteem bevordert. Deze mix kan o.a. ingezet worden bij griep, koorts, verkoudheid, tandpijn, virussen, infecties, keelpijn, koortsblaasjes, hoofdpijn.

terug naar boven

Aromamassage R.C.:                    

R.C. is een zeer sterke blend met name gericht op het ademhalingssysteem. Het kan helpen bij een gezonde longwerking en door zijn samenstelling is deze blend zeer geschikt om ondersteuning te bieden bij diverse ongemakken aan de luchtwegen. Ook heeft R.C. een verlichtende werking bij allergieën. Het heeft een sterk antivirale werking en gaat de strijd aan tegen infecties en ontstekingen. R.C. opent de longblaasjes en helpt zo de ademhaling en zuurstofopname te ondersteunen. Naast de voordelen bij de luchtwegen is R.C. ook te gebruiken voor verlichting bij hielspoor en eeltknobbels.

terug naar boven

Aromamassage Tea Tree:           

Deze olie heeft een zeer sterke antibacteriële, antivirale en antiseptische werking. Het is één van de sterkst werkende oliën tegen schimmels, werkt pijnstillend én ontstekingsremmend. Omdat Tea Tree essentiële olie zo’n groot vet oplossend vermogen heeft, maar tegelijkertijd ook in vet oplosbaar is, heeft de olie het vermogen om zeer diep in de huid en het onderliggende weefsel te dringen. Helpt hoofdluis te voorkomen.Tea Tree heeft zeer sterke eigenschappen om de gezonde huid te ondersteunen. Ook goed in te zetten bij een probleemhuid, zoals koortslip, acne, zonnebrand, insectenbeten of uitslag geïrriteerde huid.

terug naar boven

Aromamassage MGrain:

Deze oliemix bevat verschillende oliën die van oudsher werden gebruikt om migraine en stresshoofdpijn te verlichten. Deze mix kan ook helpen bij misselijkheid en depressie. Deze blend bevat: Basil– Heeft antidepressieve, ontstekingsremmende en ontkrampende eigenschappen. Het werkt ontspannend bij spastische spieren, inclusief de spieren die mogelijk hoofdpijn en migraine veroorzaken. Majoram- Werkt ontspannend, kalmerend en sussend voor spieren die samentrekken en soms hoofdpijn veroorzaken. Lavender– Deze olie wordt van oudsher gebruikt om het lichaam in balans te brengen en daar te werken waar het nodig is. Lavendel is ook krampstillend en pijnstillend. Kan ondersteuning bieden bij verstuikingen, spierpijn, hoofdpijn en je algehele gevoel van welzijn. Peppermint– Werkt ontstekingsremmend op de zenuwen. Het werkt verzachtend en verkoelend bij hoofdpijn. Is stimulerend en reinigend voor je bewustzijn. Roman Chamomile– Heeft ontstekingsremmende en ontkrampende eigenschappen. Is kalmerend en ontspannend en helpt de spierspanning en stress te verlichten die mogelijk tot hoofdpijn leidt. Helichrysum– Bloedzuiverend en verbeterd de bloedsomloop. Het is een sterk ontstekingsremmende olie en kan zelfs helpen bij hersenvliesontsteking. Spiritueel kan deze olie helpen boze gevoelens los te laten, zodat je kunt vergeven en weer verder kunt. Bij migraine is het het meest effectief om te inhaleren. Twee druppels in je handpalm en dan een “kommetje” maken met twee handen en over je neus plaatsen. Dan goed inhaleren. Inmasseren bij je hersenstam,  op je voorhoofd, boven op je hoofd, schouders, achterkant nek, je slapen of onder je voet (vooral de grote teen).

terug naar boven
Meer informatie over de essentiële oliën
Massage Assendelft, Massage Krommenie, Massage Wormerveer, Massage Zaandam, Massage Zaanstad

NJoy Your Nails & Beauty